Ghidul ruletei europene

ca paginideaur.ro

Ruleta este cel mai simplu joc de masă și unul dintre cele mai distractive. Acea mică roată cu buzunare numerotate și colorate în roșu, negru și verde este sinonimă cu distracția la cazinouri. Numerele de la 1 la 36 nu sunt așezate în ordine, dar pozițiile lor au o logică, astfel încât sunt cât mai diferite. De asemenea, buzunarele de la 1 la 36 sunt roșii și negre în mod alternativ. Doar buzunarul 0 este verde.

După ce ruleta este învârtită de crupier, acesta aruncă o mică bilă pe ruletă. Toți așteaptă apoi să vadă pe ce poziție aterizează. Dacă ai ghicit numărul sau grupul de numere, ești norocos și câștigi un premiu în funcție de cotele pronosticului tău. Dacă nu, mult noroc data viitoare!

În afară de noroc, mai ai nevoie și de cunoașterea regulilor de bază ale ruletei. Acest articol este un ghid al ruletei europene, cea mai des întâlnită versiune de ruletă. Este foarte simplu să înveți să joci la ruletă. Este un tip de joc aproape la fel de simplu ca jocurile de păcănele 77777.

Cum se joacă?

Scopul jocului de ruletă este să ghicești pe ce număr sau grup de numere va pica bila. Te va ajuta foarte mult dacă joci mai întâi rulete europene de tip slot, cu o interfață virtuală. Acestea au și versiuni demo, deci exersezi fără bani înainte de experiența reală.

Pur și simplu, va trebui să plasezi jetoane pe masa de pariere. Această masă are două tipuri principale de pariuri: interioare și exterioare. La cele interioare, pariezi direct pe numere, așa cum apar ele pe masă. Poți plasa pe 1, 2, 3, 4, 5 sau 6 numere într-o rundă în acest mod.

Pariurile exterioare sunt cele mai populare pentru că au șanse mai mari de succes. Poți plasa pe 12 numere, în coloană sau duzină. De asemenea, poți să pui pariuri și pe 18 numere. Aici sunt următoarele tipuri: culoare, par/impar, mari/mici.

Pariurile speciale sunt pariurile pe șirurile de numere, așa cum apar ele pe ruletă. Poți pune pe vecinii lui 0, tiers, partea opusă de vecinii lui 0 și numerele orfane, care nu se încadrează în cele două categorii.

Acestea sunt toate pariurile unei rulete europene clasice. Vezi ce simplu este? Dar să vorbim mai departe și despre șansele tale la câștig.

Șanse

Ruleta europeană are o rată de plată de 97,3%, deci avantajul casei este de 2,7%. Coeficientul RTP arată cât returnează la jucător și este o valoare teoretică, calculată la milioane de runde. Se pot calcula cu ușurință și probabilitățile ca un pariu să iasă. Mai jos îți arătăm aceste procente și cota pentru fiecare pariu:


 • Pariu pe un număr: 2,7% și cota 35:1;

 • Pariu pe două numere: 5,4% și cota 17:1;

 • Pariu pe trei numere: 8,1% și cota 11:1;

 • Pariu pe patru numere: 10,81% și cota 8:1;

 • Pariu pe cinci numere: 13,51% și cota 6:1;

 • Pariu pe șase numere: 16,21% și cota 5:1;

 • Pariu pe 12 numere (coloană și duzină): 32,43% și cota 2:1;

 • Pariu pe 18 numere (roșu/negru, par/impar, mari/mici): 48,65% și cota 1:1.

Strategii

Ruleta europeană, ca orice alt tip de ruletă, este un joc de noroc. Nu poți modifica probabilitățile de mai sus prin anumite artificii. Totuși, ce poți să faci ca să nu pierzi sume exorbitante este să folosești o strategie de pariere. Metodele de mai jos sunt folosite la pe pariuri pe 18 numere, cum ar fi culoare, par/impar sau numere mari/mici.


 • Martingale: presupune o dublare a pariului la fiecare rundă necâștigătoare. Totuși, trebuie să impui limite, pentru că pariurile pot ajunge foarte mari.

 • D’Alembert: crești pariul cu o unitate (să zicem 1 leu) la fiecare rundă necâștigătoare. Scazi o unitate după fiecare rundă câștigătoare. Avantajul față de Martingale este că pariurile nu vor ajunge foarte mari,.

 • Fibonacci: este o altă metodă de creștere a pariului după o rundă necâștigătoare. Dar urmează șirul lui Fibonacci, adică 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 etc. Suma ultimelor două numere dau următorul număr. La o rundă necâștigătoare, scazi pariul cu două numere din șir.

 • Paroli: îți dublezi pariul la fiecare rundă câștigătoare, deci este invers față de Martingale. La 3 runde câștigătoare la rând, revii la valoarea inițială a pariului.

Alte versiuni de joc

În afară de ruletă europeană, mai există ruleta americană. Aceasta are 38 de buzunare în loc de 37, cât are ruleta europeană. Pe lângă 0, mai are și un 00. Astfel, avantajul casei la ruleta americană este mai mare, de 5,25% în loc de 2,7%. De asemenea, numerele de pe ruletă sunt aranjate diferit. Altfel, sunt disponibile aceleași tipuri de pariuri.

O variație a ruletei europene este ruleta franceză. În esență este aceeași, doar că toate denumirile și toți termenii sunt în limba franceză.

Concluzii

Este foarte simplu să joci la ruletă. Pariezi pe numere folosind masa de jos, apoi crupierul face restul. Dacă numărul pe care pică bila este dintre cele alese de tine, ai câștigat. Îți recomandăm să încerci și strategiile de mai sus ca să vezi cu care te împaci cel mai bine. Ca să înțelegi mai bine jocul, încearcă întâi versiunile demo de la cazinourile online. Toate platformele au ruletă europeană de tip slot, deci nu duci lipsă de opțiuni.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *